RSS

Monthly Archives: May 2008

Jumpa Geng Baru…

Salam…

Hari ini aku dan rakan-rakan berkayuh round pekan Sungai Petani dan rancangannya ingin berjumpa saudara lama yang telah lama main gerek tapi jarang berkayuh..So kami pun terus ke Kg.Bakar Kapor dan berjumpa Bro.Sahid dan koleksi-koleksinya..Ramai yang main gerek tua di Sungai Petani ni termasuklah Cikgu Kamal, Cikgu Zulbahrain,Cikgu Rodhi, Anot,Din Capang..ok lah tue!!Selain daripada kami mmg ada…jom kayuh..

Amboi….bawak tapaw nasi lemak lagi tu..

Tungjai lagi kuat-kuat

Lee dok repair gerek Chegu

Pehhh! pose seorang pomen gerek yang tip top

wei…jangan lah rembat kepala tiub tembaga aku tu..

pekena teh woo di serambi

Hopper 26″ dan Hercules 28″

Brooks B66

Merek Hopper

Speed Gear Hub SA

Cast Iron Plat

Minum teh woo pastu bersurai lah kami

Salam…..chegu wuz ere…

 

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on May 19, 2008 in jumpa geng baru...

 

Hercules 28″ Mr.Lenga

Salam….

Gerek Tua brand Hercules yang bergalang dua ini merupakan salah sorang ahli klub cokana kami ni…Susah nak dapat gerek ni daripada pemilik asalnya…maklumlah nostalgia minyak lenga tu masih terpahat di ingatan owner sebelumnya…

Pandangan sisi

Handle Hercules

Brooks Pakis..

Rakap Hercules

Pehhh!

Mudguard Hercules

Uwaaaaa…..

Merk Hercules

Saudagar Minyak Lenga

Salam….chegu wuz ere…..

 
 

Raleigh Rajah 28″

Salam….

Bagi setiap insan yang tidak berkecimpung dalam arena gerek pun jika disebut sahaja jenama Raleigh pasti semua orang tau…tambah org2 tua di kampung aku pon mmg arif sangat….Woo….hang ada gerek tua Raleigh na…padahal brand lain pon dikenali Raleigh gak…hehehehe….

Tokwan aku dulu ada gerek Tua Raleigh dan Hercules, manakala bapak aku gak pakai Gerek Tua Raleigh Rajah time kije dulu,so apabila terlihat Rajah nie membuat kan nostalgia itu kembali bermain di kepala dan terus sahaja…..lihat lah ….thanks

The Rajah

Raleigh Brand

Pelana Brooks B73

Pam tangan Made In England

Pedal Raleigh Industries

British Made

fuh….

Made In England Dunlop 28 x 1 1/2

The Raleigh

The All Steel Bicycle

Raleigh Industries Ltd. hand grip

Pandangan sisi

Moga terhibur ….Ini semua dunia…

Salam hormat….Chegu wuz ere

 

 

 
3 Comments

Posted by on May 10, 2008 in raleigh rajah 28