RSS

Agenda HA-SIL 2008 di Jakarta

04 Nov

Salam onthelis & gerekers,

Pertamanya,saya memanjatkan rasa syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya, saya  selamat tiba dengan selamatnya ke tanah Indonesia pada jam 1600 pada 31 Oktober 2008 untuk menyertai event Halal BiHalal & silaturrahim di Gedung Kwarnas Pramuka.Saya sungguh tidak pernah menyangka akan menjejaki tanah Indonesia semata-mata untuk memenuhi kehendak hobi berbasikal tua ini.Terima kasih diucapkan kepada Alex yang menyuntik perasaan/undangan ingin menyertai acara ini pada awalnya.Terima kasih bro!!

Ikhlas disanubari menyatakan memang bertuah dan beruntung menyertai acara ini,mahu tidaknya,setibanya saya di Gedung Kwarnas dengan menaiki “bajai”,terus disambut dengan mesranya oleh para onthelis seperti Pak Patria dan rakan-rakannya.Terharu rasanya. Saya terus dibawa ke tempat acara dan pusing-pusing di tempat klitikan.Banyak aksesori dan parts dijual termasuk baju-baju sepeda yang cantik.Sempat gak beli 2 3 barang..he..he..he..

Jam 1605 ( 1 November 2008), pertama kali saya bersua dengan sahabat maya, Alex yang memakai baju club saya ( Gerekers Sg.Petani ) ..tersentuh sungguh hati saya…Sementara menunggunya sempat berbual dengan Pak Indra,Pak Chandra,Pak Edi,Pak Diar,Pak Agung dan yang lain.Terima kasih di atas keramahan anda semua.Semuanya sangat teruja dan tidak sabar-sabar lagi untuk berarak mengelilingi kota Jakarta,termasuklah aku…kaki dah gedik-gedik dah..

Jam 1700, inilah saat yang ditunggu-tunggu oleh saya iaitu bersepeda mengelilingi kota Jakarta bersama onthelis Indonesia yang segak bergaya dengan sepeda tua masing-masing.Pelbagai jenis sepeda tua dapat dilihat memeriahkan suasana jalan raya di Jakarta.Kami mengonthel dengan bangganya dan menuju ke Masjid Istiqlal dan Museum Mandiri untuk aturcara yang telah disusun dengan rapi oleh pihak penganjur.Di sana sempat juga saya berkenalan dengan ramai onthelis seperti Pak Towil Podjok, Pak Fajar,Pak Ivanov, Pak Haji, Kerabat Garut, Kerabat BOS dan ramai lagi,tak putus-putus ambil gambar nih.

“TERIMA KASIH ONTHELIS INDONESIA”

ssa52016

Aku terbang demi hobi ku…

ssa52023

Tiba di Lapangan Terbang Soekarno Hatta

ssa52039

Gedung Kwarnas Pramuka( tempat kumpul para onthelis)

ssa52040

Acara jual beli…banyak parts woiii…

ssa52044

Tempat informasi dan register peserta

ssa52050

Berkumpul untuk memulakan acara round kota Jakarta

ssa52051

Akhirnya, ketemu jua..( Pak Diar,Chegu Hopper,Pak Alex,Pak Agung).Bagai mimpi!!

ssa52052

Aku dan Indra di Masjid Istiqlal

ssa52055

Pak Patria Muslimin..sentiasa temani aku…TQ

ssa52060

Ada kugiran lagi…best woooo…

ssa52071

Chegu Hopper  bersama orang-orang kuat Indonesia..

ssa52077

Makan malam bersama onthelis dan scooterist

ssa52075

Selamat Datang Onthelis Nusantara

ssa52080

Di temuramah oleh stesen TV

ssa52091

Tukar cenderamata dengan KOSTI

ssa52093

Hidup GSP & BOS

ssa52097

Wah…pawang sepeda pun ada nihh..

ssa52086

ssa52098

Chegu Hopper & Alex di Kota Tua Jakarta..TQVM Bro!

3 sahabat

Tiga bersaudara…

ngonthel

ongothel2

Mengontel kelilingi Kota Jakarta

cheguhairie

aku.gerekers.sg. petani....Orang biasa....Basikal tua....

Akhir kata, Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua yang terlibat dalam acara ini,aku juga berterima kasih kepada permaisuri hatiku/isteriku ( Nadia) yang sentiasa menyokong hobi  “besi buruk” ku.Tak ketinggalan adik ku Sofea yang turut serta ke sana menyokong ku.”TERIMA KASIH SEMUA”

 

 

Advertisements
 
23 Comments

Posted by on November 4, 2008 in Agenda Ha-Sil 2008, Uncategorized

 

Tags:

23 responses to “Agenda HA-SIL 2008 di Jakarta

  1. Budak_baru_belajar

    November 4, 2008 at 6:36 am

    Tahniah bro! akhirnya sampai jua ke sana. Mesti banyak pengalaman menarik kan…..

     
  2. chegu hopper

    November 5, 2008 at 4:12 am

    Alhamdullililah…syukur pada yang Esa kerna dengan izinnya aku selamat pergi dan kembali.TQ

     
  3. ijass

    November 5, 2008 at 2:23 pm

    Mmg bergayalah bro……..lain kali klau nak pegi tu ajak aku sekali..

     
  4. chegu hopper

    November 6, 2008 at 3:50 am

    Insya ALLAH,jika panjang umur dan murah rezli,kter pi skali nanti.TQ

     
  5. emen

    November 8, 2008 at 2:59 pm

    Salam……Chegu hopper…memang sangat menyenangkan…beronthel ria mengayuh bersama sampai larut malam…..dari negeri seberangpun sampai ke sini……..itulah kekuatan dari sepeda tua salam dari teman teman bos untuk gerekers sg. petani disana…..(foto2 sdh sy email)

     
  6. chegu hopper

    November 9, 2008 at 3:53 am

    Wsalam Pak Patria…amat beruntung saya dapat mengonthel bersama bapak ya…dulu nya kenal melalui sms aja,tak sangka dapat ketemu dan bebual tentang hobi kita.Terima kasih atas layanan dan foto2 nya.Semoga kita ditemukan di lain acara/events.Insya ALLAH. Terima kasih Pak.Sambut lah salam perpaduan dari kami di Malaysia.

     
  7. miss'chubby

    November 10, 2008 at 2:19 pm

    assalamualaikum……sya tizka dari BOS…….

    wah senang sangat niy chegu hopper datang ke jakarta……..

    sya na’ fto dengan bpk tapi tak sempat…..

    geram hati ni rasanya…..

    masa itu ayah ku sudah mengajak ku pulang karena hari dah larut………

    dan kita dah letih sangat……

    salam onthelist….

    JAYALAH……

     
  8. chegu hopper

    November 10, 2008 at 11:53 pm

    Waalaikummussalam miss’ chubby @ Tizka..

    ya…saya pun bagai mimpi apabila dapat mengonthel di sana, maklum lah ia merupakan kali pertama saya menjejaki kaki di Jakarta.

    Ngak pa2, bagi email anda kepada saya, Insya ALLAH saya akan attachkan foto-foto untuk anda sebagai kenangan dari Gerekers Sg. Petani.

    Saya pun rasa amat ralat sekali kerana tak boleh turut serta pada @ November kerna tiket flight dicepatkan di awal pagi.
    Moga ketemu lagi di lain events dan sampaikan salam pada semua kerabat BOS..Terima kasih.

    Salam perpaduan…

     
  9. miss'chubby

    November 11, 2008 at 2:18 am

    krim email ke latizkanuchubby@yahoo.com sja……

    aku mengharapkan sekali kedatangan bpk ke jakarta di even yang lain………

    baiklah……sya akan sampai kan salam bpk untuk rekan2 di BOS…..

    kami akan rindukan sekali bpk …………..

    saya tuh putri bpk muyitno chegu…..

    yg pic nya ber 3 dengan onthelis bos….ayah ku yang kanan itu………

    nanti sya akan kirim kan pula pic onthelis BOS….

     
  10. chegu hopper

    November 11, 2008 at 5:01 am

    To Tizka…

    Saya udah email fotonya ,TQ ya.

     
  11. laexs

    November 13, 2008 at 3:25 am

    Hey bro…..wah senangnya bisa kesampaian ngontel sama-sama…sorry ya bro waktu dari kwarnas ke muaeum bank mandiri tak sempat kayuh sama-sama cause aku jadi sweeper.

    Next time bila ada event besar datang lagi ya…….

    TQVM

     
  12. laexs

    November 13, 2008 at 3:31 am

    bro foto2 lain sila lihat di http://www.ontelis.multiply.com

     
  13. chegu hopper

    November 13, 2008 at 3:55 am

    Salam bro…

    Hebat banget acara di 2 November 2008 tu..rugi nya aku kerna tak dapat turut serta pada hari tu…:(
    Insya ALLAH, jika ada umur panjang dan rezki ,aku bisa sampai lagi di event nya..
    Kamu dan onthelis lain mmg begitu commited dalam urusan memartabatkan sepeda tua…kagum aku dengan semangat yang dimiliki oleh kalian semua.Congrate bro…amacam radix? mai sechewen…
    TQ Bro..cantik2 fotonya..

     
  14. orang pinggiran

    November 13, 2008 at 4:36 am

    salam …chegu hopper, tgl 22-23 di jogja ada event sepeda mudah-mudahan anda bisa datang lagi heheh….trimakasih stiker nya ya…

     
  15. miss'chubby

    November 13, 2008 at 3:18 pm

    mav pak….email yg bpk kirim tak sampai…….

    mungkin salah ketik email ku??

    mav yah…..

    skali lg thx yah….

     
  16. miss'chubby

    November 14, 2008 at 3:57 pm

    assalamualaikum……

    trima kasih atas pic nya ……..

     
  17. chegu hopper

    November 15, 2008 at 8:49 am

    Wsalam…

    To miss’ chubby,

    Kembali,jadikan gambar itu sebagai pengganti diri kami GSP di sana.Thanx..

    To Orang pinggiran,

    Jika ada sponsor ,saya pasti sampai di sana…hehehhehe..Insya ALLAH..

     
  18. miss'chubby

    November 16, 2008 at 2:59 am

    baiklah…………..

    jaya lah onthelis…………….

     
  19. Top'ix contry

    November 19, 2008 at 12:43 am

    Terimakasih Mr chegu hopper striker-nya, sudah saya pasang loh di-hercules saya.

    salam dari Contry.

     
  20. chegu hopper

    November 19, 2008 at 2:24 pm

    To Top’ix…

    Terima kasih kembali..semoga terus sukses dengan group sepeda nya.

     
  21. sektor2kemayoran

    December 3, 2008 at 10:52 am

    sayang saya tak bertemu dengan sodara diacara itu, sebab saya hadir di hari minggunya lain waktu diacara yg berbeda kita bisa bersua kembali bung chegu hopper.!!

     
  22. Sham

    December 8, 2008 at 9:31 am

    cayalah chegu…

     
  23. chegu hopper

    December 9, 2008 at 4:59 am

    Salam…

    To sektor2kemayoran..
    Insya Allah,jika ada kesempatan di lain masa dan ketika kita akan ditemukan.Sama2 lah kita berdoa.

    To Sham..

    TQ di atas semangat yang diberi,aku dah sedikit tawar dalam hobi nie dah..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: