RSS

School Holiday…Yeah!!

30 Nov

Salam gerekers dan onthelis…

Cuti sekolah sudah bermula sudah 1 minggu.Hari ini kami rancang untuk pergi berkayuh mengelilingi pekan Sg.Petani dan di samping itu rancang-rancang nak pergi menziarahi orang lama dalam bidang gerek tua di Sg.Petani iaitu Cikgu Zulbahrain.Meriah hari ni,kerana sarapan pagi di Berkat Restoran jumpa ramai gerekers yang lama dan “mooda-mooda”  belaka.Seronok sembang sampai lupa nak order roti canai.Sambil sembang-sembang, maka terkeluarlah rancangan untuk buat kayuhan yang lebih jauh lagi minggu depan.Rancangnya mahu berkayuh dari Giant Sg.Petani hingga ke Pematang Bendahari.Tempat perhimpunan di pekarangan parkir GIANT Sg.Petani pada jam 0730.Harap-harap termakbullah doa hendak kayuh reramai ni.Barang siapa yang nak accompany us,silakan lah ya.

pb210099

Untuk Ahli2 Sahaja..

 amboiii

Amboi…Cikgu Kamal dengan Royal Enfield

motor

Hijau nya…perang!!!

Tak Silap nie AJS kan?

Motor AJS

Hercules Kora

Hercules Kora

ketuat

Ada ketuat( handle lock)..rare nie…

rakap

Rakap RI

sisi

Pandangan Sisi Hercules Kora

Royal India

Royal India

pb230133

BSA

 

 

 

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on November 30, 2008 in aku gerekers sg. petani

 

3 responses to “School Holiday…Yeah!!

  1. ijass

    November 30, 2008 at 3:08 pm

    Salam,

    Bagus rancangan itu, tapi jauhl nak pergi jika minggu depan suntuk masa.
    Berapa jaraknya ………SELAMAT BERKAYUH

     
  2. sektor2kemayoran

    December 2, 2008 at 8:44 am

    hijau ajs, memang ajip…ajip…ajip

     
  3. mk kst

    January 24, 2009 at 3:01 pm

    salam buat cikgu kamal.
    The king frame.manufactured by hercules cycle&motor Co.Ltd birmingham.sepeda yang di kira pupus di bumi malaysia.dalam kelas yang tersendiri dengan sais 28 keluaran awal tahun 1950an.dari apa yang saya lihat dalam gambar ini.iron 3020, cikgu kamal bartuah memiliki sepeda ini.cuma barang-barang asal nya seperti speed,trigger atas palang tidak terlihat dalam gambar ini.rakap asal hercules juga telah di tukar.the king frame juga mempunyai stiker yang amat cantik.dengan singa yang berdiri gagah.meletak kan nya dalam kelas hercules yang agak mahal harga nya pada zaman itu.apa pun tahniah buat cikgu kamal.sepeda ini punya nilai yang tinggi.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: